[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
BREN forums • View topic - RSS

RSS

Споделете вашите идеи относно форумите, и вижте какво ново се случва в тях

RSS

Postby vesso » 21 Feb 2009, 23:33

Възможно ли е в този форум да се интегрира RSS синдикатор. Добре е да можем да използваме RSS за да научаваме какво ново се публикува. Не всеки може да отделя време и да се рови в сайта и по дървото с темите, за да види какво ново се е появило - отнема много време. Ето ви и готов софтуер за целта, съвместим с phpBB:

http://tools.wackomenace.co.uk/phpbb-rss/

който се инсталира сравнително бързо.
vesso
 
Posts: 65
Joined: 17 Feb 2009, 21:09
Location: Sofia

Re: RSS

Postby iliev » 22 Feb 2009, 21:02

Темата е преместена от Sandbox в Comments & Suggestions.

По конкретното предложение: не забравяйте също, че винаги можете да се абонирате за определени форуми и конкретни теми, при което ще получавате съобщения, когато има нещо ново. Иначе RSS е интересна идея. Определено ще го обмисля, и може да се направи нещо по въпроса. Благодаря. :)
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: RSS

Postby vesso » 23 Feb 2009, 09:33

Абонирането за форума е ограничен и поименен ресурс. Възможно е и ще има хора, които не искат да са абонират за форума, а само да четат новопубликуваните теми. Да не говорим, че абонаментът в phpBB е изцяло конкретен - на база секция, а не на база всички секции едновремено. Предимството на RSS в случая е, че получаваме възможност за публичност и лесно разпространение на идеите и изобщо информацията, която се публикува тук. Освен това важно свойство на RSS емисиите е, че те могат да бъдат републикувани в централизирани RSS агрегатори и оттам информацията от този форум да достигне до многократно повече читатели, отколкото бихме имали някога в система с абонамент. Освен това трябва да се реши въпроса с лиценза на публикуваната тук информация, за да може тя да бъде цитирана, копирана и модифицирана. В момента форумът е "мъртва" зона - никой няма да ни цитира и публикува някъде, особено ако е наясно с лицензните практики на такъв тип действия.
vesso
 
Posts: 65
Joined: 17 Feb 2009, 21:09
Location: Sofia

Re: RSS

Postby npetevn » 24 Feb 2009, 09:27

Аз също гласувам за rss feed на форума - по-удобно е, а приставката за phpBB е безпроблемна за слагане. В крайна сметка не желая да получавам излишни известия в пощата си, а просто да следя случващото се във форума като цяло (за което по-добро от rss/atom агрегациите няма).
Николай Николов СУ
npetevn
 
Posts: 6
Joined: 18 Feb 2009, 10:49

Re: RSS

Postby iliev » 24 Feb 2009, 17:14

Съвсем не съм убеден, че абонирането за теми не е достатъчно удобно за мнозина потребители, или дори за повечето от тях. При всички случаи то е много по-гъвкаво решение -- надявам се, че форумът ще бъде с разнообразна тематика (т.е. далеч не само техническа дори, да не говорим пък че определено не само мрежово ориентирана), а не ми се вярва да се намери човек, който да е живо заинтересуван едновременно от всички възможни тематични области.

Но в крайна сметка, аз съм привърженик на това да има повече и различни възможности, и всеки да избере това, което е най-удобно за него. Така, че нямам принципни възражения, и когато свърша по-належащите неща, ще се погрижа и за това. 10х! ;)
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria


Return to Коментари и съобщения

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron