[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
BREN forums • View topic - DNSSEC

DNSSEC

Организация, сървъри, регистри

DNSSEC

Postby vesso » 21 Feb 2009, 12:08

Колеги,

На последната среща, която се проведе в Пловдив, в края на дискусията за DNSSEC, се разбрахме да направим нещо по темата. Всъщност, от нещата, за които стана дума, най-лесно се реализира DNSSEC подписана зона, от гледна точка на време и труд.

Добре е да знаем дали идеята за DNSSEC е добила популярност, какви са въпросите ви относно реализацията, какви трудности срещате и каква помощ желаете да получите. Презентацията за DNSSEC, която беше изнесена на последната сбирка е тук:

http://vesselin.org/presentations/files/dnssec.pdf

а най-добрия ресурс по темата в Интернет е портала

http://dnssec.net/
Last edited by vesso on 23 Feb 2009, 12:18, edited 1 time in total.
vesso
 
Posts: 65
Joined: 17 Feb 2009, 21:09
Location: Sofia

Re: DNSSEC

Postby iliev » 22 Feb 2009, 21:30

В продължение на казаното от Весо, може да ви бъде интересен следния whitepaper, подготвен от колегите ни от SURFnet -- една от мрежите в Европа, която наистина може да служи за пример:

http://www.surfnet.nl/Documents/DNSSSEC-web.pdf
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: DNSSEC

Postby iliev » 25 Jun 2009, 18:59

Някой правил ли е нещо по въпроса от последната ни среща? Смятам, след като прехвърля DNS-а ни от BIND 8 на BIND 9, да се захвана с въвеждането му за нашите зони. Не знам как ще съм с времето, но ми се иска за началото на новата учебна година да е готово. :)
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: DNSSEC

Postby aap » 28 Jun 2009, 14:17

Привет колеги!
По въпроса за DNSSEC се заех преди известно време. Смея да отбележа, че в МУ-Плевен е настроен и се подържа. Принципно няма нищо сложно в цялото изпълнение( освен може би въпроса с изграждането на верига на доверие ), така че се надявам и други колеги да направят нещо по въпроса.
Презентацията на Весо по въпроса е достатъчно изчерпателна и пояснява как за 5 минутки да се нагласи и приведе в действие, така че се надявам скоро да задвижим въпроса напред.

Също доста интересно четиво е това, препоръчвам ви да погледнете и него за допълнителна информация към написаното от Весо.
Alexandar Petkov
Medical University
Pleven
User avatar
aap
 
Posts: 43
Joined: 17 Feb 2009, 13:04
Location: Pleven

Re: DNSSEC

Postby iliev » 28 Jun 2009, 18:35

aap wrote:Привет колеги!
По въпроса за DNSSEC се заех преди известно време. Смея да отбележа, че в МУ-Плевен е настроен и се подържа.

Браво! А частта с Регистър.бг ще я правиш ли?
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: DNSSEC

Postby aap » 29 Jun 2009, 20:52

Ами да ще я правя, но първо трябва да се издаде електронен подпис, който все още нямаме. Пуснах днес заявка до финансовия отдел да се погрижат по въпроса. Не знам колко време отнема издаването на такъв, но когато го получа ще направя и останалото.
Alexandar Petkov
Medical University
Pleven
User avatar
aap
 
Posts: 43
Joined: 17 Feb 2009, 13:04
Location: Pleven

Re: DNSSEC

Postby iliev » 29 Jun 2009, 21:54

aap wrote:Ами да ще я правя, но първо трябва да се издаде електронен подпис, който все още нямаме. Пуснах днес заявка до финансовия отдел да се погрижат по въпроса. Не знам колко време отнема издаването на такъв, но когато го получа ще направя и останалото.

Ясно. Аз пък, понеже имам личен, ще трябва да говоря с шефа да ме упълномощи официално пред Регистър.бг да администрирам DNSSEC (използвайки личния ми УЕП). Затова и питах, де.
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria


Return to The Domain Name System (DNS)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron