[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead
BREN forums • View topic - Активация на Виста и Вис(р)туални Активисти...

Активация на Виста и Вис(р)туални Активисти...

Новости, събития, срещи, инициативи

Moderators: tour, spasov

Forum rules
Публикуването на нови теми е разрешено само за модератори. КОМЕНТИРАНЕТО във вече отворени теми е РАЗРЕШЕНО ЗА ВСИЧКИ регистрирани потребители.

Re: Активация на Виста и Вис(р)туални Активисти...

Postby iliev » 28 Sep 2009, 00:21

atanas wrote:Ужас и срам!

Абе, едно време беше доста масово. Но бяха бедни години, а и тогава да си купиш легален софтуер беше даже трудно. Да не говорим, че единици имаха компютри вкъщи, щото и те бяха скъпи. Не го оправдавам, но беше някак по-разбираемо, а и не се правеше за да ги "прецакаме" просто.

Обаче наистина е безочливо днес да имаш вкъщи компютър за 2000 лева, в който само видеокартата ти струва 500 лева (щото си як "геймър"), и да твърдиш, че нямаш 150-200 лева за операционната му система. А още по-малко пък 50 лева за игрите, дето "джиткаш".

Впрочем, аз самият в един момент си изкупих почти всички игри, дето някога съм играл -- нещо като пито-платено -- за да ми е чиста съвестта.
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Активация на Виста и Вис(р)туални Активисти...

Postby nikonaum » 30 Sep 2009, 11:24

iliev wrote:... или може би Идиоти, по-добре. Впрочем, съдете сами...

Докато търсех информация за активирането на Windows 7 чрез KMS (доколкото знам, това ще бъде отново възможно за академични потребители чрез познатия ви вече KMS сървър за Виста в академичната мрежа, което бе причина за моя интерес по темата), попаднах на следния интересен блог. Интересен, докато не прочетох първите няколко изречения...

http://teacher.bg/cs/blogs/kr_bozhinov/ ... osoft.aspx

След тях, очите ми станаха сигурно като палачинки -- черно на бяло публикувани три MAK ключа за Виста плюс един за Офис 2007 -- същите тези, които се дават на академични потребители, в случая явно на учители! Всичко това просто защото авторът на въпросният блог решил, че може ей така да пейстне целия текст на писмото на Орлин Кузов, което вероятно е получил в ролята си на учител или по друг начин сдобил се с него!

Естествено, такива неща няма как да останат задълго неоткрити, и ето че ключовете вече са представени на широката публика на форумите на Дата.бг: http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1794527 (благодарности на Наско, който откри това)

Прочее, първото, което следва от тук, е че ако сте използвали тези ключове за активация на продукти при вас, най-вероятно е добре да ги смените. Съвсем няма да се учудя скоро ключовете да се разпространят по цял свят (ако вече не са), след което най-вероятно ще бъдат баннати.

Иначе, сега ще пиша писмо до Орлин, и лично според мен поне, трябва да се потърси отговорност от автора на блога -- някой си kr_bozhinov -- може би дори наказателна отговорност! Впрочем същият господин, както и целият сайт teacher.bg, плачат за сериозна проверка!

По-долу на цитирана страница, например, може да намерите информация директно, но и също толкова некадърно копи-пейстната (просто вижте идиотското описание как се използва KMS сървъра!) от сайта на ПУ -- оригиналните статии, писани от Наско, са тук:

http://net.uni-plovdiv.bg/?p=121
http://net.uni-plovdiv.bg/?p=127

Плагиатството, изглежда, е основен занаят на сайта teacher.bg и "блогърите" в него:

http://www.alabala.org/620.html
http://www.alabala.org/740.html

Призовавам всички, които имат информация за собствениците на този сайт и списващите там, да я споделят!

Данните в Регистър.бг за домейна са:

Code: Select all
DOMAIN NAME: teacher.bg

requested on: 13/02/2007
processed from: 13/02/2007
activated on: 14/02/2007
expires at: 13/02/2010
registration status: Registered


REGISTRANT:
POTREBITEL BG
   Alabin 22
   SOFIA, 1000
   BULGARIA


ADMINISTRATIVE CONTACT:
   Todor Georgiev
   info@potrebitel.bg
   POTREBITEL BG
   Alabin 22
   SOFIA, 1000
   BULGARIA
   tel:+35929810825
   fax:
   NIC handle: TG11926


TECHNICAL CONTACT(S):
   Zhivko Geoirgiev
   info@kabinata.com
   Kabinata.com
   alabin 22
   SOFIA, 1000
   BULGARIA
   tel:+35929810825
   fax:
   NIC handle: ZG11951


NAME SERVER INFORMATION:
ns1.bginter.net       
ns2.teacher.bg     212.91.176.34 
ns1.teacher.bg     78.128.62.34 
ns2.bginter.net       


Сайтът както всичко държавно в България е по проект, финансиран от държавата ни и ДОСТА АМА ДОСТА ЗДРАВО от Майкрософт, да точно майкрософт. Това са български учители (сещате се какъв възрастов диапазон) и майкрософт ги обучава да използват техните продукти (сещате се защо) а ако не се аз ще Ви кажа: за да може децата които излизат от училище да са запознати само с Виндоус, М$ Офис и тем подобни. Просто им се направиха няколко итензивни обучения/курсове и те сега от "зор" да споделят напредналостта си с машината за изчисления правят грешки. Мисля, че е нормално, не им се сърдете, те не го правят нарочно.
От къде знам това ли? (за надеждност) Единият от обучителните им модули се проведе в Благоевград, на територията на Университетска база "Бачиново"
nikonaum
 
Posts: 2
Joined: 30 Sep 2009, 11:10

Previous

Return to Съобщения

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron