[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
BREN forums • View topic - Трета bg.acad среща

Трета bg.acad среща

Традиционните срещи на bg.acad, както и всички други

Moderator: atanas

Трета bg.acad среща

Postby iliev » 25 Jun 2009, 19:09

Привет,

Бих искал да дам поне предварителна индикация, че се предвижда провеждането на третата среща в близко време. Понеже желанието ни е на нея да разкажем за изцяло новата (и, надяваме се, драстично по-добра) топология на мрежата, целта ни е първо да се убедим, че тя действително ще се реализира, което всъщност е и причината за толкова голямото забавяне.

Поради това естество на срещата, към момента се заформя идеята тя да се проведе отново в централния възел в ИПОИ. Що се отнася до времето, надявам се да можем да я осъществим възможно най-рано следващия месец (юли), понеже предполагам, че през август мнозина ще са по отпуски.

Въпреки, че за момента има все още твърде много неизвестни, ако имате някакви коментари или предложения, ще се радваме да пишете.

Сърдечни поздрави,
Лъчезар
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Трета bg.acad среща

Postby vesso » 25 Jun 2009, 19:51

Радвам се, че такава среща ще има. Искам да попитам възможно ли е датата й да се обяви две седмици предварително, за да можем да организираме ангажиментите си? Освен това, възможно ли е да присъстват и външни хора-специалисти, точно по L2 решения и топологии?
vesso
 
Posts: 65
Joined: 17 Feb 2009, 21:09
Location: Sofia

Re: Трета bg.acad среща

Postby iliev » 25 Jun 2009, 21:01

vesso wrote:Радвам се, че такава среща ще има. Искам да попитам възможно ли е датата й да се обяви две седмици предварително, за да можем да организираме ангажиментите си?

Дума да няма. Ще пусна анкета дори, макар че явно ще трябва доста бързо да действаме, ако искаме да хванем периода преди масовите отпуски. На практика "най-рано през юли" ще бъде поне втората половина на месеца, и ако не се получи, може да сондираме все пак август. А накрая може и да отложим срещата за септември, ако не намерим подходяща дата преди това.

Освен това, възможно ли е да присъстват и външни хора-специалисти, точно по L2 решения и топологии?

Не мисля, че това би било проблем (по принцип не е, разбира се), но нека да видим какво точно ще стане с нашите планове. Мисля, че Станислав също ще е добре да вземе отношение, защото той движи основно тези въпроси, и е наясно със спецификата им.
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Трета bg.acad среща

Postby iliev » 09 Aug 2009, 02:01

Измина доста време, наистина, но както може би сте видели, то не е било никак загубено.

Във връзка с въвеждането в експлоатация на новата свързаност на академичната среща, предлагам следващата среща да се проведе отново в Централния възел в София, ориентировъчно през седмицата 21-25 септември. Програмата на тази среща ще бъде изключително концентрирана върху новостите, и в частност върху възможностите те да бъдат максимално оползотворени.

Някъде към ноември се планира също съвместна bg.acad/БИОМ среща, на която освен техническите сесии, ще има пленарна, подобно на срещата в Хисаря през миналата година. Очаква се на нея да присъстват представители на DANTE, които да представят директно проекта и мрежата GÉANT, и в частност ползите за академичните институции от тях. Смятам, че тази среща би била добра възможност да се подчертае като цяло важността на ИТ (и нашата професия) в областта на образованието и науката.

Моля ви, ако имате коментари, да ги споделите.

И като споменах "нашата професия", ето малко по въпроса... :D

Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria


Return to Срещи на общността

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron