[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 945: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EEST/3.0/DST' instead
BREN forums • View topic - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

От всичко по малко... или повече за мрежите и комуникациите

Ще отбележите ли празника днес?

Разбира се! Вече съм заредил климатика и половината въздуховоди с бира. Цвърченето от маршрутизатора е заради картофките. Не се притеснявай -- с шейпърите за BitTorrent регулирам температурата, за да не прегорят. Само да извадя и настърганото сиренце от оня вентилатор. И цаца бях приготвил, ама котката я изяде.
1
10%
Ти за какво мислиш беше тая обява, че днес компютрите няма да се работят, щото ще спират тока? Е, не го спряха, ама и никой не дойде на работа също. Но за всеки случай бях престъргал жичката на централния бушон, хихи.
0
No votes
Ще се опитам. Таман в момента пиша мейл до всички потребители, че по домашния им ADSL са пуснали безплатно порно, ама само за днес.
1
10%
Май няма да го бъде. Днес всички се изредиха да ми носят подаръци за празника... Кой разваления си компютър, кой счупена клавиатура за оправяне, кой листче с парола, дето не работела... Само един ми подари мишка; не компютърна -- жива. Тъкмо се зарадвах, пък то се оказа, че я бил намерил в принтера си.
0
No votes
Какъв празник, бе, човек?! И въобще, коя дата е? 31-ви юли? Сериозно?!!! Леле, приятелката ми ще ме убие -- имаше рожден ден на 25-ти... Юни, всъщност. Затова ли ми се струва, че не съм я виждал цяла вечност?...
1
10%
Ти работа нямаш ли си, та ги пишеш тия глупости?! Значи това правите там вие в acad.bg -- дай ви само по форуми да дращите! И после що нямало свестна мрежа!
3
30%
Ъ-ъ-ъ... *хлъц* Кво викаш?... А-а-а... А, наздраве! Сипи о-още една б-бира! Айде, наздраве... Наздрав-в-в... *туп*
4
40%
 
Total votes : 10

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby iliev » 31 Jul 2009, 12:33

Скъпи колеги, поздравявам ви с нашия скромен празник!
Да сте живи и здрави, весели и щастливи, обичащи и обичани! Нека антенките ви да са винаги гордо щръкнали (на Wi-Fi-тата, де :oops:), сървърите послушни, а потребителите... Потребителите да не си забравят CapsLock-а включен! И като казах това, ето ви една песничка като поздрав! Наздраве! :beer:N.B. Сърдечни благодарности на Ива, че ме подсети за случая. :friends:
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby iliev » 31 Jul 2009, 12:44

Още малко по темата... :D

Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby hope » 31 Jul 2009, 13:28

Като сме безделници, да не сме без празници!

Айде, честит ви празник!


:beer: :beer: :beer:
Надежда Иринкова
Шуменски университет
User avatar
hope
 
Posts: 17
Joined: 18 Feb 2009, 08:27

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby spasov » 31 Jul 2009, 14:08

И от мен честито и ... наздраве! :beer: !
На мен това клипче ми беше направило впечатление преди време :iliev: Клипчето е вмъкнато директно. :)

Code: Select all
[youtube]Q-hZDZONzyY[/youtube]
spasov
Administrator
 
Posts: 36
Joined: 16 Feb 2009, 20:41

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby vedrin » 31 Jul 2009, 14:34

А ето че и новата власт (по-конкретно министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков) се сеща донейде за този празник, ала не съвсем. Всъщност, подсетили са го за друг празник (Деня на железничаря), при това два дни предварително. Голямо натягане, пък и в неделя не се работи, нали, дори и Бойко Борисов да ти е шеф? Е, какво пък, може да се каже че ние също сме железничари... :evil:
31.07.2009
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Първата неделя на месец август е професионалният празник на българския железничар. Това е повод да се обърна към вас, работещите в системата на българските железници и да ви поздравя за ежедневните усилия, които полагате, железопътната система на страната да функционира успешно и безопасно.

По-бърза и по-ефективна железница, повишаване нивото на безопасност и качеството на предоставяната транспортна услуга във всички райони на страната - това са високите цели, които си поставяме. Проблемите, пред които е изправен железопътният отрасъл на България няма да ни спрат да постигнем неговата стабилизация. Убеден съм, че заедно можем да осъществим тази не лека задача.

В условията на тежка световна криза ние съзнаваме, че отговорностите ни стават по-високи, очакванията на обществото към нас по-големи. Затова нашата главната цел е да се преборим с разточителството в сектора, да създадем по-добри условия за бизнеса, да насърчаваме лоялната конкуренция между всички видове транспорт.

Драги железничари,

Встъпвайки в длъжност министър на транспорта, бих искал да използвам случая и да засвидетелствам моето уважение към професията и респект към усилията и куража, с който работите всеки ден.

Честит празник!

Александър Цветков
Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Ref: Обръщение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по случай Деня на железничаря, правописните и граматическите грешки са подчертани и оцветени в червено

MTITC-address-screenshot.png
Screenshot на оригиналното поздравление
MTITC-address-screenshot.png (153.1 KiB) Viewed 17462 times
Last edited by vedrin on 31 Jul 2009, 15:03, edited 6 times in total.
--
Vedrin Jeliazkov
User avatar
vedrin
 
Posts: 174
Joined: 16 Feb 2009, 20:30
Location: Sofia

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby iliev » 31 Jul 2009, 14:46

vedrin wrote:Е, какво пък, може да се каже че ние също сме железничари... :evil:

Е, па, джелезничари сме, как да не сме! Нали с джелеза работим... :lol:
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby vedrin » 31 Jul 2009, 14:53

Мда, при това поназнайваме и езици, между които и български, та ни е ясно кога някой се справя успешно с нелеката задача грамотно да пише министерски обръщения. По-сложен и очевидно засега нерешим проблем е справянето с разтрояването на личността (транспорт, информационни технологии и съобщения), към което като се добави и завършената френска гимназия буквално изникват асоциации с разпъване на кръст.
--
Vedrin Jeliazkov
User avatar
vedrin
 
Posts: 174
Joined: 16 Feb 2009, 20:30
Location: Sofia

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby iliev » 31 Jul 2009, 15:09

vedrin wrote:А ето че и новата власт (по-конкретно министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков) се сеща донейде за този празник, ала не съвсем.

Щом новата власт не се сеща, правителството в сянка ще поеме тая тежка роля... :D

31.07.2009
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ДАМИ И ГОСПОДА,

Последният петък на юли е професионалния празник на българския системен и мрежови администратор. Това е повод да се обърна към вас -- работещите в системата на българските компютърни мрежи -- и да ви поздравя за ежедневните усилия, които полагате, та DNS, SMTP, VoIP и другите системи на страната да функционират успешно и безопасно.

По-бърз и по-ефективен Интернет, повишаване нивото на безопасност и качеството на предоставяната TCP транспортна услуга във всички райони на страната, а на места и UDP, когато се налага -- това са високите цели, които си поставяме. Проблемите, пред които е изправен мрежарския и администраторски отрасъл на България, няма да ни спрат да постигнем стабилизация на jitter-а във всички мрежи. Убеден съм, че заедно можем да осъществим тази нелека задача.

В условията на тежка световна криза ние съзнаваме, че отговорностите ни стават по-високи, очакванията на обществото към нас -- по-големи. Затова нашата главна цел е да се преборим със загубите на пакети в сектора, да създадем по-добри условия за peer-to-peer комуникациите, да насърчаваме лоялната конкуренция между всички видове транспортни протоколи.

Драги мрежари,

Встъпвайки в длъжност Министър на мрежите, бих искал да използвам случая да засвидетелствам своето уважение към професията и респект към усилията и куража, с които работите всеки ден. Consilio et animis, както са казали древните римляни.

Честит празник!

Лъчезар Илиев
Министър на транспортните протоколи, информационните технологии и ICMP съобщенията
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby iliev » 31 Jul 2009, 17:40

Реших да си сменя ресора от UDP на ICMP съобщенията. Едно на ръка, че UDP така или иначе е част от транспортните протоколи, което създава дублиране -- не, че точно пък министерствата особено се безпокоят за това -- но в нашия случай има опасност да се получат duplicates. :D

Второ, ICMP си е също много важен протокол, и не можем да допуснем да не бъде в полезрението на нашето министерство. В момента обаче проблемът е защо като изпратим ping, не получаваме обратно pong. С колегите в момента усилено играем пинг-понг, с което се опитваме да симулираме ICMP DoS, но засега не особено успешно... Явно някъде по веригата има проблем.

Което пък ме подсети за един интересн комикс, в който един добър приятел (Daniel) деликатно намеква някои неща на любимата си (Boryana)...

Image

Може би просто и ние имаме същия проблем с мозъчните полукълба? В лявото нищо не е останало, а в останалато всичко е "левашко"... :lol:
Luchesar V. ILIEV
User avatar
iliev
 
Posts: 506
Joined: 16 Feb 2009, 20:10
Location: Sofia, Bulgaria

Re: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Postby nina » 31 Jul 2009, 18:12

iliev wrote:Реших да си сменя ресора от UDP на ICMP съобщенията. Едно на ръка, че UDP така или иначе е част от транспортните протоколи, което създава дублиране -- не, че точно пък министерствата особено се безпокоят за това -- но в нашия случай има опасност да се получат duplicates. :D

Второ, ICMP си е също много важен протокол, и не можа да допуснем да не бъде в полезрението на нашето министерство.


То и ICMP е част от транспорта, ама може би по-важна от самия транспорт - КОНТРОЛът си е баш дейност като за министър, па бил той и на сянка :evil:
User avatar
nina
 
Posts: 29
Joined: 17 Feb 2009, 18:27

Next

Return to Обща дискусия

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron